İmplant, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen yapay titanyum diş kökleridir. Operasyon lokal anestezi ile hiçbir ağrı ve rahatsızlık duyulmadan yapılmaktadır. Gerekli durumlarda genel anestezi de uygulanabilir.

İmplant, çekilen veya kaybedilen dişlerin fonksiyonunu tekrar yerine getirecek ve estetiği sağlayacak rahat ve güvenilir bir uygulamadır.

İmplant sayesinde diş eksikliği yandaki sağlam dişlere dokunulmadan giderilebilmekte ve geleneksel kaplama ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu

sağlamaktadır. İmplantlar, kişiye sağladığı konfor, estetik görünüm, komşu dişlere zarar verilmeden yapılan protezler ile en doğru ve tatmin edici çözüm olmaktadır. Diş implantları aynı zamanda kemik kaybını da önlemektedirler.

İmplant Nedir, Hangi Durumlarda Yapılabilir?

İmplant, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen yapay titanyum diş kökleridir. Operasyon lokal anestezi ile hiçbir ağrı ve rahatsızlık duyulmadan yapılmaktadır. Gerekli durumlarda genel anestezi de uygulanabilir. İmplant, çekilen veya kaybedilen dişlerin fonksiyonunu tekrar yerine getirecek ve estetiği sağlayacak rahat ve güvenilir bir uygulamadır. İmplant sayesinde diş eksikliği yandaki sağlam dişlere dokunulmadan giderilebilmekte ve geleneksel kaplama ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlamaktadır. İmplantlar, kişiye sağladığı konfor, estetik görünüm, komşu dişlere zarar verilmeden yapılan protezler ile en doğru ve tatmin edici çözüm olmaktadır. Diş implantları aynı zamanda kemik kaybını da önlemektedirler.

İmplant Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

İmplant tedavisi, kullanımı çok kolay, rahat, sağlam, estetik ve hasta açısından en kabul edilebilir bir tedavi şeklidir. İmplantlar üzerine yapılan porselen protezler, gerçek dişlerin yerini alırken doğal ve estetik bir görünüm sağlanmış olur. Eksik dişler tamamlanırken, sağlıklı dişlere dokunulmaması önemli bir avantajdır. Tüm protezlere oranla çok daha uzun ömürlüdür.

İmplant Tedavisi Uzun Ömürlü müdür?

Uygun vakada uygun seçilmiş implantlar doğru şekilde yapılmışsa ve hasta da ağız hijyenine gerekli özeni göstermişse yapılan implantlar çok uzun süre hiçbir sorun yaratmadan ağızda kalabilir.

Her Hastaya İmplant Uygulanabilir mi?

Genel sağlık durumu iyi olan herkese implant uygulanabilir. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece implant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş sınırı yoktur. Ancak kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç yaştaki hastalara implant uygun olmayabilir.

İmplantlar Hangi Durumlarda Kullanılabilir?

Uygun miktarda kemik varsa gerekli sayıda implant uygulanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken şey kemiğin genişliği, yüksekliği, komşu dişlere ve anatomik yapılara olan uzaklığıdır. Çekilen radyografi veya bilgisayarlı tomografilerle kemiğin durumu tespit edilir.

İmplant Yerleştirilirken Acı Duyar mıyım?

İmplant tedavisinde uygun anestezi yöntemi uygulandığı için ağrı duymak söz konusu değildir. İşlemden sonra diş çekiminden sonraki ağrıya benzer bir miktar ağrı olabilir. İmplantın yapıldığı akşam duyulan ağrı basit ağrı kesici kullanılarak giderilebilir.

Toplam Tedavi Süresi Ne Kadardır?

İmplant tedavisi iki aşamada yapılır .Vakaya göre değişmekle birlikte bir implantın yerleştirilme süresi yaklaşık on dakikadır. Protez aşaması ise implantların yerleştirilmesinden yaklaşık 2-3 ay sonradır

Eksik Her Diş İçin Bir İmplant Gerekli midir?

Hayır, genellikle gerekmez. Eğer eksik diş sayısı ikiden fazla ise bu durumda implantlar arasında boşluk bırakarak dişsiz bölgeye köprü protezi yapılacak şekilde bir planlama yapılabilir.

İmplant Tedavisi Nerede ve Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi multidisipliner bir çalışma ile yapılır. Böyle bir tedavinin komplike çalışıldığı merkezlerde yapılması her şeyden önce kendi sağlığınız açısından çok önemlidir. Bu tedavi sırasında genel sağlık durumunuzdan implant uygulanacak bölgenin incelenmesine kadar ayrıntılı bir muayene yapılması ve gerekli bazı tetkiklerin istenmesi gerekebilir. Bu tetkiklerin yapılması da yine bünyemizde gerçekleşir.

Kliniğimizde bulunan panoramik film ve dental programlı bilgisayarlı tomografi ile kemiğin durumu incelenir , uygun tedavi planı yapılır

İmplantların Başarısız Olma İhtimali Var mıdır?

Genellikle implant uygulamalarında başarısızlık oranı % 1-2 civarındadır. İmplant tedavisinden önce hastanın genel sağlık durumunu öğrenmek gerekir. Bazı hastalıklarda(diabet gibi) implant uygulamasından kaçınmak gerekir. Ayrıca sigara içen kişilerde ve ağız hijyenine gerekli özeni göstermeyen kişilerde implantların başarı oranı daha düşüktür.

BİZE YAZIN

Merak ettiklerinizi sorabilir, randevu alabilirsiniz…

İLETİŞİM & RANDEVU